Les aventures d’en Xoc

En Xoc és el personatge que ens acompanya en la nostra aventura per portar l’obrador de xocolata La Vall d’Or, de Cellers a Cervera. Elvoleu conèixer? Anirem publicant les seves aventures aquí:

1. En Xoc té feta ja l’elecció. Li apareixen pors i intenta imaginar tot el que es trobarà: dificultats, penyasegats, nits fredes, dies de boira, li faran mal els peus o li pesarà la motxilla, hores de soledat i potser moments de tristesa … però la decisió ja està presa. Deixarà els plàcids paratges de Cellers per iniciar una nova etapa a la ciutat. Nous aprenentatges, noves il·lusions per descobrir-se i donar-se més i millor. La bellesa de la Vall d’or el reté però el seu cor cobeja una flama que no pot ignorar. Marxarà cap a Cervera.

1.Cellers

2. La partença d’en Xoc no ha deixat indiferents els seus amics de Cellers. Tot i que han tingut les seves disputes, ara sent que els trobarà a faltar. El seu comiat és un aiguabarreig de sentiments. En Xoc és conscient que deixa enrere una etapa molt important. Mantindrà la seva essència però la novetat l’enriquirà i farà que les seves relacions, les que ja té i les futures, siguin més plenes encara.

2.Cellers

3.Sembla com si un cop posats en marxa, tot el que resta és anar tirant, que és cosa feta. Res més lluny de la veritat. En Xoc es troba amb dificultats que no hi comptava. La orientació entre el migdia i ponent semblava bona però els camins són capritxosos i no acostumen a seguir itineraris rectes, amb diverses bifurcacions que són tot un maldecap. Quan entra en algun atzucac, es desanima.

S’atura. Es tranquil·litza. S’enfila en un punt alt i afina els sentits. Els petits senyals són molt importants per ajudar-lo a encertar la ruta

3.Cellers

 

4. Avui en Xoc no ha fet sol el camí. Ha trobat dos companys: la Quimeta de les Rovirasses i l’Hug de Sant Donat. Ella l’hi ha ofert un bot de vi. L’altre li han dut el sarró una estona … És clar que ell ha col·laborat amb el que ha pogut, amb un somriure, amb un bocí d’ell mateix,…

Al capvespre, quan s’acomiada, els agraeix la companyonia i mira amb confiança el tram que haurà de fer sol.

4.Cellers

5. En una estranya fondalada, en Xoc ha fet una troballa que l’ha emocionat especialment. Un tresor en forma de manuscrit que parla d’allò que el constitueix: d’allò que és i de les persones que en fan tot un art.

El seu origen és el cacau (segons els asteques, llavor d’origen diví) és un arbre de talla petita, propi dels boscos tropicals de l’Amèrica.

N’hi ha diversos tipus però el “natiu” és el més genuí i el que dóna fruits de major qualitat. Està reservat per a la fabricació de les xocolates més fines tot i que l’arbre és fràgil i de baix rendiment.

Inspiració per seguir avançant!

5.Cellers

Anuncis